سالانه تعداد زیادی از افراد هستند که قربانی بیماری های واگیر دار میشوند. این بیماری ها که اکثرا ویروسی نیز هستند با تضعیف زیاد سیستم ایمنی بدن میتوانند آسیب های جدی ای بوجود بیاورند. مهم ترین راه ابتلا به این ویروس ها رعیت نکردن نظافت شخصی بخصوص تمیز نکردن دست ها پس از کار در محیط بیرون میباشد. ضدعفونی دست ها بهترین گزینه ی پیش رو برای دور ماندن از هرگونه بیماری واگیر دار است. در مدت اخیر با پیدایش و شیوع ویروس کشنده کرونا اهمیت مواد ضدعفونی بخصوص ژل ضدعفونی کننده آشکار شد. حالا تعداد قربانیان کرونا اعداد وحشتناکی را فتح میکند و شمار مبتلایان به ویروس کرونا نیز از چند ده میلیون نفر هم عبور کرده است.
همین امر موجب شده است تا بهداشت جهانی و وزارت بهداشت کشور های مختلف تاکید بسیار زیادی بر شستشوی دستان با آب و صابون داشته باشند. این تنها قسمتی از ماجرا بود و علاوه بر آب و صابون توصیه شده است که در صورت نبود آب دست ها را با مایع یا ژل ضدعفونی در امان نگه داریم. ضدعفونی کردن دستان بهترین و مطمئن ترین و ارزان ترین راه جلوگیری از بیماری های واگیری مخصوصا کرونا میباشد. ضدعفونی کردن با کم کردن میزان میکروب ها، قارچ ها و باکتری ها باعث کاهش 25% مرگ و میر های ناشی از عفونت های تنفسی میشود. همچنین این امر 50% مرگ و میر ناشی از اسهال را نیز کاهش میدهد.
پیدایش ژل های ضدعفونی محدود به این مدت اخیر نمیشوند. برای اولین بار در سال 1966 یک دانشجوی پرستاری به نام لوپ هرناندز طرح ساخت و تولید یک ژل ضدعفونی متشکل از الکل را ارائه کرد. مقصود از ارائه ی این طرح تمیز کردن دست ها در شرایطی است که آب و صابون وجود ندارد. در ابتدای عرضه این محصول استقبال چندانی از آن نشد. اما رفته به رفته در اوایل دهه 1990 کمی استفاده از آن ها بر سر زبان ها افتاد. با گذشت زمان در ابتدای سال 2009 با با افزایش ابتلا به آنفلوانزای خوکی یا H۱N۱ محبوبیت این محصول بالا رفت و در مدت کمی تقاضای ژل ضدعفونی دست 70 درصد افزایش پیدا کرد.
اما استفاده از این ژل ها فقط محدود به بیماری ها و ویروس های واگیر نشد. و پس از مدتی به علت سودآور بودن این محصول، صنعت تبلیغات وارد فرایند تولید و عرضه این محصول شدند و با افزایش محبوبیت آن فروش زیادی نیز شامل این محصولات شد.
و پس از گذشت مدتی استفاه از ژل های ضدعفونی در بطریهای کوچک و با رنگها و رایحههای مختلف رایج شد.
ژل های ضدعفونی کننده دست را میتوان به دو دسته ی الکلی و غیر الکلی تقسیم کرد. ژل هایی که از میزان حداقل 60 درصد الکل تشکیل شده باشند قادر به از بین بردن 90 درصد میکروب ها و باکتری ها هستند. و حتی میتوانند ویروس کرونا را در مدت زمانی کمتر از یک دقیقه از بین ببرند و مهلک سازد. بطور کلی ژل ضد عفونی کننده ها از ترکیباتی چون ایزوپروپیل الکل، پروپانول و اتانول اشاره کرد. علاوه بر این ها موادی دیگر همچون گلیسیرین و پلی آکریلیک اسید یا اسانس های گیاهی استفاده میکنند. استفاده از این مواد میتوانند رنگ و عطر مطلوبی به ژل بیفزاید. و یا برای مثال گلیسیرین باعث جلوگیری از خشک شدن پوست توسط الکل میشود. شما می توانید انواع ژل ضدعفونی کننده را در سایت همکار ما یعنی هزار دارو نیز مشاهده نمایید .
همچنین علاوه بر ژل های الکلی، ژلهای ضد عفونی دیگریوجود دارند که از ترکیبات دیگری استفاده میکنند. که خودتان نیز میتوانید به راحتی از طریق فضای مجازی و سایت ها طریقه درست کردن آن را بیاموزید.
همانطور که در بالا گفته شد برای از بین بردن ویروس ها نیاز به حداقل 60 درصد الکل در ژل های ضدعفونی میباشد. همچنین ویروس ها مقاومت زیادی در برابر باکتری ها دارند. پس میتواند نتیجه گرفت که ژل های بدون الکل برای از بین بردن باکتری ها مناسبند اما برای از بین بردن ویروس هایی چون کرونا نمیتوانند پاسخگو باشند.
بطور کلی ژل های ضد عفونی را میتوان برای از بین بردن ویروس ها و باکتری ها استفاده کرد.
هنگامیکه در محیط کاری هستید یا در شرایطی هستید که به آب و صابون دسترسی ندارید ژل های ضدعفونی بهترین گزینه ممکن میباشند.
پس از عطسه یا سرفه و یا قبل و بعد از خوردن غذا شما میتوانید از این ژل ها استفاده کنید. همچنین هنگام مراقبت از فرد بیمار یا استفاده از وسایل حمل و نقل ایمنی استفاده از ژل ضدعفونی دست گزینه ی مناسبی میباشد.
شما میتوانید برای خرید ژل ضدعفونی کننده دست با کیفیت خوب، وارد فروشگاه شرکت آثل طب شوید.